Ambulant Hulpverlener Echtscheidingen

  • Heerlen, Sittard, Geleen, Nederland

Ambulant Hulpverlener Echtscheidingen

Een dag bij XONAR

Heb jij de kennis & kunde om ouders en kind door een (v)echtscheiding te begeleiden?

 

 

Heb jij ervaring met ondersteuning en begeleiding aan ouders én kinderen die zich in een (v)echtscheiding bevinden? Werk jij vanuit jouw visie dat kinderen recht hebben op een gelukkig jeugd én heb jij affiniteit met casussen die langs een rechter moeten gaan? Binnen XONAR zijn we voor de regio's Parkstad en Westelijke Mijnstreek op zoek naar experts op gebied van echtscheidingen voor zowel de Begeleide Omgang Regeling (BOR) als het Nieuwe Ouderschap.

 

BOR

Binnen BOR werk je samen met ouders en kinderen (0-18 jaar) die moeilijk of geen contact hebben met een uitwonende ouder. Als hulpverlener werk je samen aan een trajectplan om contact met beide ouders te houden voor het kind. Dit trajectplan wordt door jou opgesteld en uitgevoerd. Daarnaast heeft BOR ook als doel om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om te komen tot een zelfstandige omgang. Er wordt ondersteuning geboden vanuit de rechtbank, verzorgd door een jeugdhulpaanbieder waaronder XONAR. Aan het einde van een traject verzorg je een eindgesprek en -rapportage.

 

Nieuw Ouderschap

Soms raken ouders in een scheiding de regie kwijt over hun eigen situatie en het ouderschap. Als Ambulant Hulpverlener begeleidt en ondersteun jij deze ouders waarbij de belangen van het kind voorop staan. In dit traject bestaan er verschillende werkvormen en als professional weet jij de juiste vorm in te zetten. Een vorm is om gezamenlijk maar ook individueel het gesprek aan te gaan. Dit traject onderscheidt zich van de BOR opdat het commitment van beide ouders een voorwaarde is.

 

Jij als ambulant hulpverlener…

werkt grotendeels solistisch. Dit betekent dat je zelfstandig te werk gaat en veel alleen op pad bent maar het betekent ook dat je collega’s weet te vinden om te kunnen sparren over casuïstiek en een luisterend ook kunt bieden als dit nodig is. Naast de regiocoördinator zijn er gedragswetenschappers die op inhoudelijk vlak mee kunnen denken en je kunnen coachen en adviseren. Door overleggen in teamvorm, intervisiesessies, teamuitjes, en één-op-één gesprekken met collega’s heerst er, ondanks de solistische aard van de functie, toch een echt teamgevoel!

Wat verwachten we van elkaar?

Samen én met passie ondernemen, dat ben jij! Wij zijn op zoek naar een collega die:

  • Ruime werkervaring heeft als Ambulant Hulpverlener en casussen die betrekking hebben op (v)echtscheidingen;
  • In het bezit is van een afgeronde HBO opleiding in de richting van Pedagogiek/SPH/Social Work én beschikt over een SKJ-registratie;
  • Affiniteit heeft met mediëren;
  • Een neutrale rol kan aannemen tussen twee ouders;
  • De doelen van het kind voorop zet.


XONAR is op zoek naar een ambulant hulpverlener echtscheidingen in de regio's Parkstad en Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen) voor 36 uur. Deze functie valt in schaal 9 cao Jeugdzorg. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.


Reageren kan doorlopend.

Acquisitie is niet gewenst.