Ambulant hulpverlener voor Meldpunt Acute Zorg

 • Maastricht, Nederland

Ambulant hulpverlener voor Meldpunt Acute Zorg

Een dag bij XONAR

Kan jij snel schakelen en je hoofd koel houden in een crisissituatie? Meldpunt Acute Zorg is tijdelijk op zoek naar een versterking binnen het team.

Het meldpunt verzorgt het aannemen van telefonische meldingen, registreren en het initiëren van hulp. Als nieuwe collega verzorg jij tijdens een meldpuntdienst eventuele spoedplaatsingen bij de Acute Zorg Crisisgezinnen. Van jou wordt verwacht dat jij je hoofd koel kan houden en snel kan handelen. Je bent flexibel in werktijden en hebt hart voor de zaak, spoedplaatsingen vinden namelijk zelden tussen 09:00 en 17:00 uur plaats en dienen binnen 4 uur na aanmelding gerealiseerd te zijn. Er wordt gewerkt in een 24/7 rooster.


Aan het woord: een ambulant hulpverlener Acute Zorg
Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag start met het overdrachtsmoment. Wanneer ik de dagdienst start, handel ik zaken af van meldingen die in de avond of nacht zijn binnengekomen. Hiervoor heb ik contact met professionals binnen het werkveld zoals betrokken hulpverleners, gemeentes of samenwerkingspartners.


Door de dag heen komen telefonisch crisismeldingen binnen die ik triageer. In overleg met de gedragswetenschapper zal de actieve ‘inschatter’ wel of niet ingezet worden. Wanneer er een inschatting heeft plaatsgevonden regelt het meldpunt de verdere stappen/administratie omtrent inzet. Verder zijn wij ook als Centrum Seksueel Geweld Limburg en in de avonden/weekenden voor de Vrouwenopvang bereikbaar.


Waar krijg je energie van in je werk?
Ik krijg energie van de uitdaging en afwisseling binnen deze functie. Elke melding is anders.
Werkinhoudelijk biedt deze functie veel uitdaging, zowel in kader van theoretische verdieping als ontwikkeling van (persoonlijke) vaardigheden. Daarnaast krijg ik ook energie van mijn collega’s en fijne samenwerking!


Hoe zou je de werkcultuur binnen XONAR beschrijven?

Ik ervaar de werkcultuur als positief. Er is aandacht voor het welbevinden en samenwerking.
De functie van ambulant hulpverlener Acute Zorg


In deze functie komen er veel taken en verantwoordelijkheden op je af:


 • Het formuleren van een antwoord (hulpaanbod) op hulpvragen dan wel het doorverwijzen naar instanties waar dit antwoord gegeven kan worden, zowel intern – als extern;
 • Het herkennen en verhelderen van een gestelde diagnose en indien nodig geven van advies;
 • Het rapporten en administreren van verschillende casussen;
 • Het leveren van een bijdrage aan de methodiekontwikkeling acute zorg;
 • Bijhouden van kennis van de ontwikkelingen binnen het vakgebied door het deelnemen aan deskundigheidsbevordering;
 • Het deelnemen aan werkoverleg en voor de functie relevante interne en externe overlegsituaties.

Wat verwachten we van elkaar?

Wat verwachten we van elkaar?

Wij zoeken een enthousiaste collega met kennis en ervaring, die beschikt over:


 • Afgeronde HBO-opleiding & SKJ-registratie;
 • Stressbestendig is en stevig in zijn/haar schoenen staat;
 • Kennis van crisisinterventie/hulpverleningsmethodieken;
 • Kennis van pedagogiek en (ontwikkelings)psychologie, de systeem gerichte benadering en psychopathologie (kinderen en jeugdigen);
 • Kennis betreffende het gebruik van verdovende middelen (alcohol, drugs e.d.);
 • Kennis en inzicht in het hulpaanbod in de (sub)regio heeft;
 • Analytisch vermogen om de hulpvraag op de juiste wijze te kunnen analyseren en gegevens, signalen en indicaties te kunnen vertalen;
 • Integriteit en zorgvuldigheid waarborgt bij het omgaan met vertrouwelijke informatie.


Jij doet er toe! Onze missie is “Investeren in een gelukkige jeugd voor kinderen en jongeren en in een gelukkig leven voor de vrouwen in onze VO&H. Wij inspireren hen om het beste uit hun leven te halen”. Daar horen onze medewerkers ook bij. Bij ons mag je rekenen op ruime ontwikkel/opleidingsmogelijkheden, veel vrijheid en zelfstandigheid. Je salaris wordt bepaald conform de cao Jeugdzorg, schaal 10. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, eventuele onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en/of fietsplan. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van 6 maanden waarbij de voorkeur uitgaat naar 36 uur.


Reageren kan tot 25 april.