Business Controller

 • Maastricht, Nederland

Business Controller

Een dag bij XONAR

Ben jij een Business Controller met een gedegen vakkennis en ondernemende persoonlijkheid én durf je deze in te zetten om een verschil te maken binnen de jeugdzorg? 


In de functie ‘Business Controller’ ben je als een spin in het web. Samen met collega-controllers zijn jullie als team dé sparringspartner en adviseur op gebied van KPI’s en managementinformatie richting de Manager Financiën & Control en het Management Team. Functioneel leg jij verantwoordelijkheid af aan de Manager Financiën & Control.


Je ontwikkelt en beheert begrotingen, business cases en rapportages, waarvoor je één of meerdere regio’s binnen Zuid-Limburg krijgt toegewezen. Daarbij borg je de gezamenlijke output, communiceer en adviseer je hierover naar de Manager Financiën & Control. Omdat je vanuit deze functie met verschillende afdelingen (samen)werkt is het een vereiste dat je beschikt over sterke communicatieve eigenschappen en je goed kan functioneren binnen een team.

 

In jouw rol als Business Controller krijg je de uitdaging om resultaten neer te zetten binnen een vooruitstrevende maatschappelijke organisatie. Binnen deze functie wordt er onderscheidt gemaakt tussen 4 verschillende focusgebieden:


1.Planning & Control

Jij bent verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de planning & control cyclus en neemt hierbij een adviserende rol aan. Samen met de control collega’s functioneren en communiceren jullie als één team richting de samenwerkende partijen, zowel in- als extern. Jij hebt hierbij een aansturende rol ten opzichte van jouw collega’s, in samenspraak met de Manager Financiën en Control.

2. Monitoren

Het monitoren van bedrijfskosten en –opbrengsten is een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. Het analyseren van deze data en het daarop formuleren van advies is voor jou gesneden koek. We maken binnen XONAR gebruik van een BI-tool om zo goed mogelijk te kunnen monitoren. Jij levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van deze tool.

3. Rapporteren

Het analyseren, interpreteren en rapporteren van enerzijds het tussentijds financieel resultaat van de organisatie én anderzijds de ontwikkeling van de geleverde zorg is een uitermate belangrijk focusgebied binnen deze functie. Met betrekking tot deze zaken verzorg jij de periodieke rapportages ten behoeve van de Manager Financiën en Control en management.

4. Advies & Beleid

Jij neemt de leiding in project- c.q. werkgroepen waarbij het uitwerken van business cases en het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen van (eventuele) investeringen centraal staan. Jij signaleert en adviseert ten behoeve van verbetering in processen, werkmethoden en procedures binnen de administratieve organisatie. 


Verder behoren tot jouw taken:

 • Optimaliseren en aanpassen van beleid ten aanzien van wet- en regelgeving van de planning en control cyclus en procedures binnen XONAR;
 • Adviseren betreffende te ontwikkelen organisatiedoelen, financieel beleid en bedrijfsvoering;
 • Formuleren van aanbevelingen ten aanzien van begroting en subsidiestromen om budgetteringsprocessen en kostenbewaking te beheersen;
 • Sparringspartner voor de managers in de financiële aansturing van de organisatie;
 • Advisering rondom de administratieve organisatie en interne controle in het primaire proces.

Wat verwachten we van elkaar?

Als collega's zijn we op zoek naar een sterke communicatieve expert met een pro-actieve houding die energie krijgt van het verbeteren van processen. Van nature ben je een verbinder en zie je mogelijkheden. Je beschikt over een academische opleiding in de richting van bedrijfseconomie, bestuurskunde of gelijkaardig. Herken jij jezelf daarnaast in onderstaande?

 • WO werk- en denkniveau;
 • Een financiële expert met een objectieve blik op het werkveld;
 • Een zelfstarter die inspeelt op (nieuwe) kansen;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren;
 • Sensitief in de omgang met de verschillende belangen binnen XONAR;
 • Bewezen competenties op gebied van analyseren, adviseren, organisatiesensitiviteit en samenwerken;
 • De drang om jezelf te blijven ontwikkelen binnen jouw vakgebied.


We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel en opleidingsmogelijkheden. Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:

 • Goed salaris: schaal 11 conform cao Jeugdzorg;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken (maandag en donderdag zijn vaste kantoordagen voor overleggen maar ook om elkaar (nog) beter te leren kennen);
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.


In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar. Het aantal contracturen kunnen we nader overeenkomen.  Onze intentie is om na één jaar jouw contract om te zetten naar een vast contract.

De vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match gemaakt is, sluiten we hem.

Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.