CLAS behandelaar

 • Maastricht, Nederland

CLAS behandelaar

Een dag bij XONAR


"Ik dacht dat het erbij hoorde. Dat was natuurlijk niet zo."

Kaydee is pas 13 als ze een einde aan haar leven probeert te maken. Het duurt enkele maanden voordat ze dit aan haar moeder vertelt, waarna er meteen hulp wordt ingeschakeld. Na veel gesprekken wordt duidelijk dat er sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zelfmoordpoging heeft echter te maken met meerdere oorzaken: een pestverleden, problemen thuis, seksueel misbruik en een depressie. Na enkele omwegen komt ze terecht bij CLAS, een hulpvorm waar ze veel aan heeft gehad. Kaydee vertelt hier haar verhaal.


Denk jij als behandelaar na het lezen van Kaydee's verhaal: hier wil ik mijn bijdrage als hulpverlener aan leveren? Lees dan snel verder en reageer op de functie CLAS behandelaar! 

Over CLAS  

CLAS wordt aangeboden aan jeugdigen van 0-23 jaar die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring die (meestal) is opgedaan binnen een vertrouwensrelatie. Daarbij kan men ook denken aan fysiek, psychisch en seksueel geweld of misbruik. De jongeren en het gezin worden beiden behandeld, in samenspraak en in overleg. Het doel van deze methode is dat de opvoedrelatie in een gezin die onder druk stond verbetert, waardoor de levenskwaliteit toeneemt.

 

Jouw rol, jouw uitdaging

Als behandelaar CLAS werk je met een therapie (gezins-, creatieve- of vaktherapie) aangepast op de behoefte van de cliënt. Je neemt daarin je kennis mee op gebied van (meervoudige) trauma's. 


Jij bent verantwoordelijkheid voor de volgende focusgebieden:

 1. Inventarisatie: jij inventariseert klachten, analyseert de hulpvraag en verzamelt hiervoor de noodzakelijke informatie om het gesprek aan te gaan met de verschillende belanghebbenden;
 2. Begeleiding en behandeling: jij behandelt en begeleidt alle betrokkenen van seksueel misbruik en-/of andere vormen van geweld en schokkende gebeurtenissen binnen het gezin of andere vertrouwensrelaties met als doel om het vertrouwen en de relatie te herstellen. Je draagt bij aan de verwerking van de gevolgen van deze gebeurtenissen;
 3. Voorlichting geven: jij geeft voorlichting en informatie rond seksueel misbruik, seksualiteit, huiselijk geweld, kindermishandeling en psycho-educatie over trauma en de potentiële gevolgen van schokkende- en traumatische gebeurtenissen op kinderen en het systeem;
 4. Rapporteren: tot slot ben jij een kei in het opstellen van rapportages met betrekking tot het hulpverleningsplan.

Wat verwachten we van elkaar?

Jij hebt:

 • HBO opleiding op sociaal maatschappelijk vlak (pré: aanvulling systemische opleiding);
 • SKJ-registratie;
 • Kennis en ervaring met de dynamiek, gevolgen en symptomen van trauma gerelateerde problematiek binnen het systeem;
 • Achtergrond en kennis over de contextuele therapie;
 • Aantoonbare vaardigheden op het gebied van behandelen en herkennen van problematieken omtrent o.a. seksueel misbruik, huiselijk geweld, kindermishandeling en vluchtelingenproblematiek;
 • Kennis en ervaring binnen het domein van intergenerationeel trauma of afhankelijkheidsrelaties en hechting.


We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.


Kom werken bij XONAR! De voordelen op een rijtje:

 • Goed salaris: schaal 10, cao jeugdzorg;
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.


In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar waarbij de voorkeur uitgaat naar 32-36 uur. Bij goed functioneren wordt dit contract na één jaar omgezet naar een vast contract.


Heb je interesse in deze uitdagende en afwisselende functie?

Reageer dan voor 28 augustus aanstaande!

Voor vragen kan je terecht bij onze recruiter Kitty op het nummer 06-12580821.