Gastvrouw residentie Sittard of Maastricht

 • Kerkrade, Nederland

Gastvrouw residentie Sittard of Maastricht

Een dag bij XONAR

Ontzorgen en ondersteunen om een ander te helpen, dat spreekt jou aan!


Voor 't CompleX (Sittard) en ClassiX (Maastricht) zoekt XONAR een gastvrouw, die helpt bij alledaagse activiteiten op de groep zodat de jeugdhulpverleners zich kunnen focussen op de kinderen.


't CompleX

't CompleX (Sittard) biedt een woonplek voor kinderen die op dit moment niet thuis kunnen wonen. Deze kinderen hebben vaak al een lange hulpverleningsgeschiedenis achter de rug. Jij als gastvrouw helpt mee aan het creëren van een aangenaam en veilig klimaat voor de kinderen.


ClassiX

ClassiX (Maastricht) is een verblijfsgroep waarbij de aanpak ongeveer een jaar geleden vernieuwd is. De groep bestaat uit drie groepen (max 5 jongeren per groep), die elk een eigen fase vertegenwoordigen als het gaat om de mate van zelfstandigheid van de jongere. Na het doorlopen van de drie fasen kan de jongere doorstromen richting kamertraining of zelfstandig wonen. Deze drie groepen zijn naast elkaar gelegen in één woonblok. Samen met de gedreven en energieke collega's, vorm je een team over deze drie groepen. Er heerst een prettige groepssfeer en er wordt bij iedere jongere aangesloten op de ontwikkelingsvraag zodat deze wordt geprikkeld om competenties verder te ontwikkelen. Omdat iedere jongere uniek is bieden we voor iedere jongere een op maat gemaakt traject aan.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als gastvrouw voel jij je verantwoordelijk voor het draaiende houden van de groep. Daarvoor beheer je wat er in huis is en doe je op tijd nieuwe inkopen. Jij bent ook verantwoordelijk voor het opstellen en voorbereiden van menu’s (al dan niet met behulp van jeugdhulpverleners ). Verder ben jij de regelaar van alle huishoudelijke klusjes. Denk aan de was, het opruimen, schoonmaken en bovenal het creëren van een huiselijke sfeer samen met de groep.


Waar krijg je energie van in je werk?

Jij krijgt energie van het draaiende houden van de alledaagse dingen zodat de kinderen de ruimte hebben om zichzelf verder te ontwikkelen.


Wat maakt het nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?

Het is niet alleen het werk dat fantastisch is, maar ook de impact die je daarmee maakt. Door jouw hulp, lever jij een bijdrage aan de jeugdhulpverlening. 


Waar ben jij verantwoordelijk voor?

In het kort zijn jouw taken:

 • Samenstellen en voorbereiden van menu’s;
 • Inkopen, opslaan en beheren van voedingsmiddelen en huishoudelijke benodigdheden;
 • Overzicht houden, in samenwerking met de leidinggevende, over het beschikbare budget voor de groep;
 • Werken conform de HACCP richtlijnen;
 • Het verrichten en/of coördineren van schoonmaakwerkzaamheden;
 • Het verzorgen van het was- en linnengoed. 

Jouw plek binnen XONAR

In deze rol kom je terecht op 't CompleX, gelegen in de regio Sittard of ClassiX in regio Maastricht (geef bij de sollicitatie je voorkeur aan). In samenspraak met de hulpverleners ben je verantwoordelijk voor jouw taken.

Wat verwachten we van elkaar?

Wij verwachten van jou:

 • Een zelfstandige aanpak: je vindt het leuk om zelfstandig aan de slag te gaan, te koken en inkopen te doen;
 • Dat je werkt conform de HACCP richtlijnen;
 • Beschikt over sociale vaardigheden, met name gericht op het luisteren, invoelen, motiveren en stimuleren van kinderen.


Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:

 • Goed salaris: [schaal 4, cao Jeugdzorg)
 • Budget om samen leuke dingen te doen met je team;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar voor 28 uur per week. Onze intentie is om jouw contract na één jaar om te zetten naar een vast contract.


Reageren kan tot 10 oktober.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan even naar onze recruiter Kitty Joosten op het nummer 0612580821.