Gedragswetenschapper Verblijf

  • Maastricht, Nederland

Gedragswetenschapper Verblijf

Een dag bij XONAR

Voor het expertisegebied ‘Verblijf’ zoekt XONAR een Gedragswetenschapper. Met jouw kennis & expertise mag jij je specifiek gaan inzetten voor de unit ‘Gezinsopnames, Gezinshuizen & Zelfstandigheidstraining’.

 

Aan het woord: Gedragswetenschapper Verblijf, 39 jaar.

  

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werk is erg dynamisch en afwisselend, zowel qua tijd als locatie. De meeste tijd investeer ik in (cliënt)besprekingen en overleggen met interne en externe partijen. Hierbij horen ook de nodige taken zoals verslaglegging, telefoontjes plegen met verschillende partijen, het regelen van beschikkingen, de zorgmatchgesprekken voeren en de bijhorende administratie afhandelen. Vanuit mijn functie is het daarnaast belangrijk om aandacht te besteden aan ontwikkelingen ten aanzien van visie en beleid en hierover mee te denken. Last but not least begeleid ik ook stagiaires. Dit is belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van mijn vakgebied, zowel voor de stagiaire als mijzelf.

 

Wat vind je lastig in je werk?

Binnen de residentie heb je te maken met verschillende processen (zowel op individueel als op groepniveau met jeugdige en systeem) die elkaar beïnvloeden. Het kan soms lastig zijn om met alle betrokken partijen op dezelfde lijn te komen. Het is een uitdaging om lopende zaken af te handelen met zoveel belangen en betrokkenen. Maar je kan je voorstellen dat indien dit lukt, dit extra veel energie geeft!

 

Waar krijg je energie van in je werk?

Ik blijf het bijzonder vinden dat ik vanuit mijn professie deel mag uitmaken van de ontwikkeling die een jeugdige, gezin en team kan doormaken. Als dingen beter gaan en uiteindelijk een doel behaald wordt, geeft me dit heel veel voldoening.

 

Hoe zou je de werkcultuur binnen XONAR beschrijven?

Binnen XONAR werkt iedereen hard en staat de kwaliteit bij de geleverde output centraal.

 

Welke mogelijkheden biedt XONAR om door te groeien?

XONAR vindt de ontwikkeling van medewerker erg belangrijk. Er wordt veel aangeboden op gebied van ontwikkeling en deskundigheidsbevordering.

 

Wat maakt het nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?
Er is veel om op te noemen en deze vraag zal voor iedereen anders zijn maar ik werk graag bij XONAR vanwege de flexibiliteit en mate van zelfstandigheid die ik ervaar in mijn werk. Bovendien biedt XONAR goede arbeidsvoorwaarden. Bovenal spreekt Jeugd als doelgroep mij ontzettend aan en voel ik nog steeds elke dag de energie van mijn enthousiaste collega’s.

Wat verwachten we van elkaar?

Wil jij net als Yvonne aan de slag in de functie van Gedragswetenschapper Verblijf voor XONAR en zie jij jezelf de volgende dingen doen:

  • Samen met de medewerkers van de drie zelfstandigheidsunits (Maastricht, Sittard en Kerkrade) en andere stakeholders binnen XONAR zoals de projectmanagers en de portefeuillehouder, het product ‘Zelfstandigheidstraining Verblijf’, te innoveren tot een toekomstbestendige en eigentijdse opvangvorm?
  • Meedenken op innovatief en strategisch niveau, vanuit gedragswetenschappelijk perspectief, om onderscheidend te kunnen blijven binnen de jeugdzorgsector?
  • De producten ‘Gezinshuizen’ en ‘Gezinsopnames’ verankeren binnen het zorgaanbod van de organisatie?

Jij hebt bovendien:

  • Lef en daadkracht! Voor deze functie zoeken we iemand die het verschil wilt maken binnen XONAR;
  • Een afgeronde WO opleiding orthopedagogiek, psychologie of gelijkwaardig met basisaantekening psychodiagnostiek;
  • Ervaring in een soortgelijke functie.

 

XONAR zoekt een Gedragswetenschapper verblijf met als standplaats Maastricht voor 32-36 uur. Deze functie valt in schaal 11 cao Jeugdzorg. Dit wordt aangevuld met, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto
bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.


Reageren kan tot 25 februari. De gesprekken vinden plaats op 27 februari in diezelfde week.