HR-adviseur

  • Maastricht, Nederland

HR-adviseur

Een dag bij XONAR

Voor een zwangerschapsvervanging zijn wij tijdelijk op zoek naar een HR-adviseur (5 maanden). In deze functie word jij collega HR-adviseur van Lara en Liesbeth. Samen vormen jullie één team waarbij jij verantwoordelijk bent voor je eigen regio. Tot deze regio behoren de Beschermde Opvang, de Vrouwenopvang, Crisishulp, de Talentpool, VSM, CLAS en de Bereikbaarheidsdienst. Tevens heb je eigen projecten waarbij jij de lead neemt rondom thema’s zoals secundaire arbeidsvoorwaarden, SKJ-registraties en de inzet van ZZP-ers.

 

Aan het woord: Lara, HR-adviseur, 25 jaar

 

Herinner jij je nog je eerste werkdag?

Jazeker, ik heb er zelfs twee! Ik ben via een detachering bij XONAR begonnen in november 2018. Al vanaf het eerste moment dacht ik: dit is een gave plek om te werken! De collega’s, de projecten maar ook de doelgroep waar wij ons bij XONAR elke dag voor inzetten, spreekt mij enorm aan. Na een paar maanden bleek ruimte te zijn voor een HR-adviseur. Hoe leuk, uitdagend en interessant mijn werk bij de voorgangers van XONAR ook was, wilde ik deze kans niet aan mij voorbij laten schieten. 1 mei 2019 was dus in feite mijn officiële eerste werkdag.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Werken als HR-adviseur binnen XONAR is heel dynamisch. Naast dagdagelijkse taken binnen de regio Parkstad, werk ik voornamelijk projectmatig rondom HR-thema’s.

 

Wat vind je lastig in je werk?

Als HR adviseur zit je vaak met zaken die gevoelig liggen bij medewerkers. Door telkens weer open het gesprek aan te gaan hoop je dan het beste voor beide partijen er uit te halen.

 

Waar krijg je energie van in je werk?

Nieuwe dingen bedenken en organiseren. Soms kook ik over van alle (nieuwe) dingen die ik wil opzetten. De ruimte die ik daarvoor krijg binnen mijn team en XONAR zorgen ervoor dat ik helemaal tot mijn recht kan komen. Onlangs heb in de eerste inspiratiesessie geïnitieerd voor medewerkers. Een avond waarin een spreker vertelt over een boeiend thema binnen de jeugdhulp. De avond en de reacties nadien maken mij heel erg enthousiast.

 

Hoe zou je de werkcultuur binnen XONAR beschrijven?

De mensen die binnen XONAR werken zijn zo gepassioneerd over hun werk, dat is aanstekelijk. Als ik hulp nodig heb, hoef ik maar een hand uit te steken en mijn collega’s staan klaar voor me. Samen met passie ondernemen zijn de kernwaarden binnen de organisatie en worden doorleefd door de medewerkers.

 

Zorgt XONAR goed voor jou?

Uiteraard kan ik nu iets vertellen over de goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die XONAR biedt. Maar ik vind het vanuit mijn rol nog belangrijker om aan te geven dat wij ons vak als maatwerk zien. Gezamenlijk met de regio coördinator zetten wij in wat nodig is voor jou als persoon op dat moment. Er wordt écht naar jou geluisterd en in oplossingen gedacht.

 

Wat maakt het nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?
Dynamiek, uitdaging en zelf het wiel uitvinden. Binnen XONAR ben ik erachter gekomen dat dat precies is wat ik nodig heb om iedere dag weer met plezier naar mijn werk te komen.

Wat verwachten we van elkaar?

Wil jij net als Lara aan de slag in de functie van HR-adviseur en ben jij:

  • Beschikbaar per mei 2020 voor een periode van 5 maanden?
  • Een ervaren HR-adviseur?

Dan zoeken wij jou!

 

XONAR zoekt een tijdelijke HR-adviseur met als standplaats Maastricht voor 32 uur. Deze functie valt in schaal 10 cao Jeugdzorg. Dit wordt aangevuld met, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto
bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.


Reageren kan tot 12 maart. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 17 maart.