Jeugdzorgwerker AMV Beschermde Opvang

  • Maastricht, Nederland

Jeugdzorgwerker AMV Beschermde Opvang

Een dag bij XONAR

Ben jij het lichtpuntje die gelooft in de toekomst en zelfredzaamheid van een AMV jongere?

Jeugdzorgwerker AMV Beschermde Opvang

Eén van onze jeugdzorgwerkers over het werk binnen de Beschermde Opvang:


‘Laten merken dat je hen ziet, dat is enorm belangrijk. De begeleiding en training zijn essentieel, maar soms is het net die knipoog of een schouderklopje dat het verschil maakt.’


De Beschermde Opvang vangt Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) op, die zijn geboren buiten de Europese Unie in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar die hier eventueel asiel kunnen aanvragen. Onze locatie biedt als enige plek in Nederland bescherming tegen mensenhandelaren door middel van veiligheid in een besloten opvang. Dit betekent dat de deur altijd open is, maar niemand van buiten naar binnen kan.


Samen met een divers samengesteld team van jeugdzorgwerkers draag je zorg voor een leer- en leefklimaat in een veilige omgeving voor de jongeren, zowel individueel als in de groep. Je begeleidt de jongeren bij hun dagdagelijkse bezigheden naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Jij stimuleert, motiveert, stuurt bij en corrigeert waar nodig. Je bent de verbindende schakel tussen de jongere, zijn voogd en mogelijke ketenpartners. Samen onderzoeken we in de eerste fase in welke situatie de jongere zich bevindt en hoe groot het risico van mensenhandel is. Je werkt nauw samen met je collega’s onder begeleiding van de coördinator Beschermde Opvang en de gedragswetenschapper.


Ontwikkeling en perspectief bieden aan deze jongeren is een essentieel onderdeel van je functie. Wees je bewust dat deze jongeren kwetsbaar zijn door hun bagage en de tocht die zij naar Nederland hebben afgelegd.


Wij willen hen graag aanspreken op deze krachten waarbij we de bedreigingen voor deze groep niet uit het oog verliezen. Voor jongeren in de Beschermde Opvang is nog niet helder óf en hoelang zij in Nederland kunnen blijven. Dit brengt verschillende emoties met zich mee, zoals onzekerheid en angst. Het is uitermate belangrijk om hier goed op in te kunnen spelen en mee om te kunnen gaan.


In deze functie wordt gewerkt met een 24-7-rooster. Er wordt van jou een flexibele houding t.a.v. diensten gevraagd. Hier staat dan wel een fijne ORT-vergoeding tegenover!


Wat verwachten we van elkaar?


Wat verwachten we van elkaar?

Jij hebt affiniteit met de doelgroep en bent een geboren hulpverlener! Daarnaast:

Is het een pré als jij in het bezit bent van een afgeronde HBO opleiding in de richting Social Work, Pedagogiek of vergelijkbaar;

  • Heb je relevante werkervaring in het werken met jongeren uit verschillende culturen;
  • Sta je stevig in je schoenen en heb je voldoende veerkracht om de problematiek te kunnen dragen;
  • Beschik je over voldoende zelfkennis en ben je in staat om te reflecteren op je eigen houding;
  • Ben je stressbestendig en kun je op een respectvolle manier feedback geven en ontvangen.

Jij doet er toe bij XONAR! Onze missie is “Investeren in een gelukkige jeugd voor kinderen en jongeren en in een gelukkig leven voor de vrouwen in onze VO&H. Wij inspireren hen om het beste uit hun leven te halen”. Daar horen onze medewerkers ook bij. Bij ons mag je rekenen op ruime ontwikkel/opleidingsmogelijkheden, veel vrijheid en zelfstandigheid. Binnen deze functie krijg je een salaris conform de cao Jeugdzorg schaal 8 (min. €2.310,93 en max. € 3.431,71 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Dit wordt aangevuld met een ORT-vergoeding, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling.  Deze functie is beschikbaar voor 32 uur.

Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en/of het fietsplan.

In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit contract na één jaar omgezet naar een vast contract. Het aantal uren is bespreekbaar.