Jeugdzorgwerker Ervarend Leren

  • Heerlen, Nederland

Jeugdzorgwerker Ervarend Leren

Een dag bij XONAR

Aan het woord: Lilian, Jeugdzorgwerker ‘Ervarend Leren’ in Parkstad.

 

Herinner jij je nog je eerste werkdag?

Heel erg goed zelfs! Ik werd hartelijk ontvangen en er werd tijd voor mij gemaakt. Wat ik mij vooral nog heel erg goed kan herinneren is de open- en eerlijkheid vanuit mijn collega’s. Bovendien was én is er ruimte voor eigen inbreng. Ik weet nog dat ik na mijn eerste werkdag naar huis ging en overladen was door de inspirerende verhalen die door collega’s vol passie aan mij waren verteld.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik begin mijn werkdag altijd met het checken van de telefoon. Afhankelijk van wat hierop binnen is gekomen, maak ik een planning met zaken die geregeld moeten worden.

 

Naast het inspelen op directe gebeurtenissen wisselt de dag zich af in cliënt contacttijd, overleg met collega’s en verslaglegging. Qua werktijden krijg ik veel vrijheid waardoor ik zelf kies wanneer ik start en stop. In afstemming met jongeren, ouders en betrokkenen variëren mijn werktijden tussen 09:00 en 20:00 uur.

 

Mijn persoonlijke missie is ‘het erkennen van het zijn van de cliënt’. Vanuit verbinding als basis gaan we samen op zoek naar mogelijkheden. De jongeren hebben zoveel meegemaakt en hebben last van angst, wantrouwen en weerstand. Vanuit mijn professie maar ook vanuit mijn persoonlijke ik, zie ik mogelijkheden voor de jongeren. Ik geloof en help ze om meer grip op hun eigen leven te krijgen. Mijn taak is om hen hierin te ondersteunen en begeleiden.

Het mooiste van mijn werk is om te zien hoe jongeren in een traject groeien. Ondanks dat niet altijd het eindpunt in zicht is, doe je samen veel waardoor er ontwikkeling van de jongere is. Voor dit werk heb je een lange adem nodig omdat de hulpvragen complex zijn maar het is het allemaal waard!

 

Wat vind je lastig in je werk?
Cliënten hebben allemaal een andere tijdsinvestering nodig. Dit kan tot discussie leiden en vraagt om mijn overtuigingskracht bij verwijzers zodat zij de juiste contacttijd kunnen bepalen om de juiste hulp uit te voeren. Mij bezighouden met de cliënt wil ik veel liever doen in deze tijd.

 

Waar krijg je energie van in je werk?
Van de jongeren zelf uiteraard! Daarnaast vind ik het geweldig om zelf zaken in te richten in overleg met de gedragswetenschapper en het team. Hier krijg ik gelukkig de ruimte voor vanuit mijn collega’s. Ik word echt gelukkig van de openheid van de jongeren en de verbinding die er ontstaat. Dat je bij iemand binnen komt, terwijl dat eigenlijk onmogelijk leek en de hulpverlening het al bijna opgegeven had… geweldig!

 

Hoe zou je de werkcultuur binnen XONAR beschrijven?
XONAR is een goede werkgever, faciliteert de zaken die de werknemer nodig heeft en geeft medewerkers vrijheid om zaken in te vullen.

Welke mogelijkheden biedt XONAR om door te groeien?
Bij XONAR kun je heel veel verschillende dingen doen om jezelf verder te ontwikkelen, vanwege de verschillen in hulpaanbod en de kansen die de organisatie biedt om in verschillende hulpvormen te werken. Er is ook scholingsaanbod voor groepen medewerkers en individuen. Dit creëert kansen voor zowel individuele ontplooiing als voor het gehele team.

 

Wat maakt het nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?
De inhoud en de doelgroep. De stappen die we maken (groot en klein)!
 

Wat verwachten we van elkaar?

Wil jij net als Lilian aan de slag als Jeugdzorgwerker Ervarend Leren en beschik jij over:

  • HBO-opleiding in de richting van Pedagogiek, Social Work of gelijkaardig?
  • SKJ-registratie?
  • Passie voor de jeugdhulpverlening?

XONAR is op zoek naar een Jeugdhulpverlener ‘Ervarend Leren’ in de regio Parkstad. Deze functie valt in schaal 9 cao Jeugdzorg. Dit wordt aangevuld met, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.
 

Reageren kan tot 29 februari.