Jeugdzorgwerker residentie

  • Maastricht, Heerlen, Sittard, Nederland

Jeugdzorgwerker residentie

Een dag bij XONAR

Werken op een residentiële groep is heel bijzonder. Lees onderstaande ervaringen van medewerkers binnen XONAR en overtuig jezelf!

 

Aan het woord: Eva, Jeugdzorgwerker residentiële groep Maastricht

“Hoi! Ik ben Eva, 26 jaar oud en werkzaam binnen de residentiële groep NeXus. Dit is een observatie-behandelgroep voor jongeren tot 18 jaar oud. Lees hieronder hoe ik mijn dagelijkse werk binnen deze groep en XONAR ervaar. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek bokser en loop ik regelmatig de fitness binnen. Daarnaast vind ik gezelligheid en leuke dingen doen belangrijk. Stedentrips, etentjes en festivals zijn mijn favoriete bezigheden met vriendinnen”.

Herinner jij je nog je eerste werkdag?

Mijn eerste werkdag was direct een slaapdienst. Dit vond ik best wel spannend. Achteraf ben ik blij dat ik direct met een slaapdienst gestart ben omdat ik onmiddellijk een drempel voor mezelf overwonnen had en het viel allemaal reuze mee.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke dag is anders. Afhankelijk van de dienst die ik draai heb ik bepaalde taken. De groepsdynamiek wordt sterk beïnvloed door de jongeren die op dat moment aanwezig zijn. Ik ben de hele dag in de weer. Als je een slaapdienst hebt, slaap je meestal tussen 23:00 en 06:00 uur.

Wat vind je lastig in je werk?

Ik vind het persoonlijk soms lastig om afscheid te nemen van jongeren die terug naar huis gaan of naar een andere plek moeten. Sommige jongeren wonen al een tijd binnen XONAR en daarnaast heb ik ook eigen mentorkinderen. Logischerwijs bouw je daar een band mee op. Er zijn ook kinderen die moeite hebben met hechten en onthechten waardoor het afsluiten van een leefperiode op de verblijfsgroep extra belangrijk is.

Waar krijg je energie van in je werk?

De jongeren. De jongeren zelf geven mij keer op keer weer energie. Ondanks dat er soms pittige diensten tussen zitten, kan ik ook echt genieten van de kleine momenten en de doelen die we samen met hen bereiken. Belangrijk is dan ook dat je je in dit werk bewust bent van de kleine overwinningen en de goede dagen. Voor jezelf lijkt dit misschien niet veel te betekenen maar voor een jongere zijn dit echt enorme stappen. Tevens zie je ook dankbaarheid en vertrouwen om hulp te vragen bij zowel jongeren als ouders. Dat maakt mijn werk wel extra mooi om te doen.

Welke mogelijkheden biedt XONAR om door te groeien?

Heel veel. Voor mijn SKJ-registratie ben ik verplicht om een aantal cursussen te volgen die ontzettend interessant zijn. Daarnaast maak je tijdens deze cursus kennis met verschillende collega’s uit andere takken van de organisatie waardoor je een beter beeld krijgt van alle mogelijkheden. Tevens heb ik jaarlijks een functioneringsgesprek waarin mijn ambities worden besproken en er aandacht is voor doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Wat maakt het nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?
Ook hier is het antwoord weer: de jongeren! Ik vind de doelgroep super interessant om mee te werken en denk ook dat er genoeg opties zijn binnen XONAR wanneer ik met jongeren wil werken buiten de residentiële setting. Tevens heb ik het idee dat ik mezelf kan zijn binnen de organisatie en ondanks het feit dat ik hier nog niet super lang werk, mijn stem wel telt.

 

Aan het woord: Bart, Jeugdzorgwerker residentiële groep Parkstad

“Dag! Ik ben Bart en sinds 2017 werkzaam voor XONAR. Zorg verlenen is mij met de paplepel ingegoten aangezien mijn ouders werken in het (speciaal) onderwijs en de ouderenzorg. In mijn vrij tijd kan ik mijn creativiteit uiten door kunst en muziek. Daarnaast ben ik graag bezig met cultuur & sport”.

Herinner jij je nog je eerste werkdag?

Ik zou een heel mooi verhaal kunnen ophangen maar nee, deze herinner ik me (helaas) niet meer.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Dit varieert heel erg. Geen werkdag is hetzelfde. Natuurlijk waarborgen we structuur voor de jongeren maar door de dag heen gebeuren er zoveel kleine dingen waarop je moet inspelen en die de situatie en sfeer kunnen bepalen. Het is dus een kwestie van heel flexibel zijn.

Wat vind je lastig in je werk?

Ik merk dat door de wisseling van personeel er veel op je af komt met momenten. Het is daarom van belang alles goed bij te houden, op te schrijven en te plannen. Zodra je dit niet doet, loop je achter de feiten aan. Daarnaast is het voor mij persoonlijk een uitdaging om een gezonde balans tussen privé en werk te creëren. Soms ga ik zo op in het werk dat mijn privéleven hieronder lijdt.

Waar krijg je energie van in je werk?

Het zien van kansen om mezelf te ontwikkelen en het zien van kansen om bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongeren die ik begeleid.

Welke mogelijkheden biedt XONAR om door te groeien?

Ik heb een hele mooie kans gekregen om vanuit XONAR de studie ‘Mental Health’ te gaan volgen met als doel om door te ontwikkelen naar de functie van gedragswetenschapper.

Wat maakt het nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?

De organisatie geeft mij het gevoel dat ze mij waarderen en potentie in mij zien. Het feit dat ze mij stimuleren en willen meedenken over mijn ontwikkeling is voor mij veelzeggend.

Wat verwachten we van elkaar?

Wil jij net als Eva en Bart aan de slag als Jeugdzorgwerker en beschik jij over:

  • HBO-opleiding in de richting van Pedagogiek, Social Work of gelijkaardig?
  • SKJ-registratie?
  • Passie voor de jeugdhulpverlening?

 

XONAR is op zoek naar een Jeugdzorgwerker in verschillende regio’s. Deze functie valt in schaal 8 cao Jeugdzorg. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast contract. Het aantal uren is bespreekbaar.


Reageren op deze vacature kan doorlopend.

Acquisitie is niet gewenst.