Jeugdzorgwerker residentie XIEJE in Sittard

 • Sittard, Nederland

Jeugdzorgwerker residentie XIEJE in Sittard

Een dag bij XONAR

Heb jij passie voor de hulpverlening en draag je zorg voor een verantwoord leef-, ontwikkel- en behandelklimaat voor de jeugdigen? Bekijk hieronder de videovacature van een residentie binnen XONAR en ontdek of dit werk bij jou past!Waar ben jij verantwoordelijk voor?

 • Het uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen;
 • Samen met het team een aangename leefsituatie creëren voor de jongeren;
 • Netwerken met scholen, Bureau Jeugdzorg en andere instanties;
 • Samen met het team overleggen en afstemmen over de dynamiek op de residentie en de (ontwikkeling van de) individuele jeugdige;
 • Uitvoering geven aan de pedagogische en methodische aanpak, zowel op de individuele jeugdige als op de groep;
 • Het bijhouden van de administratie en registratie hoort er ook bij (gelukkig hebben we hiervoor ondersteunende systemen).


Jouw plek binnen XONAR?

Je werkt binnen een groep met jeugdigen die minder perspectief hebben naar een huis of een gezinsvervangend milieu, vanwege leeftijd, problematiek of andere omstandigheden. Deze jongeren hebben vaak al een lange hulpverleningsgeschiedenis achter de rug. De hulp die jij biedt is gericht op het bevorderen van het welzijn en de zelfredzaamheid, het stimuleren van de ontwikkeling en (bij oudere jeugd) op het leren van vaardigheden om zelfstandig te gaan wonen. XIEJE is op zoek naar een collega die samen met het bestaande team wilt bouwen. Het team bestaat uit 7 collega's en een gastvrouw. Geen dag is hetzelfde en je zal stevig in je schoenen moeten staan om stabiliteit en rust te bewaren op de groep. Het werken binnen een residentiegroep zoals XIEJE vraagt iets van jou als hulpverlener maar ook als persoon. Het is niet altijd even makkelijk en er kunnen momenten van frustratie ontstaan. Juist dan kan je terecht bij je team-collega's en reflecteer je samen op hoe je de volgende keer een situatie beter kan aanpakken.


“Werken binnen de residentie voelt alsof je een tweede familie hebt. Je zet je samen als team in voor het perspectief van de jeugdige(n). Dat is waar we het voor doen.” – Medewerker Residentie XONAR.

Wat verwachten we van elkaar?

Ben jij de hulpverlener die XIEJE gaat versterken en beschik jij over:

 • HBO-opleiding in de richting van Pedagogiek, orthopedagogiek, Social Work of gelijkaardig?
 • SKJ-registratie?
 • Passie voor de jeugdhulpverlening?


Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:

 1. Goed salaris: schaal 8 cao Jeugdzorg;
 2. Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden;
 3. Budget om samen leuke dingen te doen met je team;
 4. 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 5. Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 6. Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 7. Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar. Onze intentie is om na één jaar jouw contract om te zetten naar vast contract. De contracturen zijn bespreekbaar.