Jeugdzorgwerker Talentpool

  • Maastricht, Heerlen, Sittard, Nederland

Jeugdzorgwerker Talentpool

Een dag bij XONAR

“De afwisseling tussen de verschillende teams, leefgroepen en leeftijden van cliënten houdt het werk boeiend en voor mij iedere dag weer uitdagend. Ik haal er echt voldoening uit om te schakelen met verschillende teams en veel jongeren te leren kennen”, aldus Michel. Lees verder over zijn ervaring als Jeugdzorgwerker Talentpool én solliciteer!

 

Aan het woord: Michel Banen, jeugdzorgwerker Talentpool

“Hallo, ik ben Michel, 46 jaar en werkzaam binnen de Talentpool van XONAR. In mijn functie heb ik geen vaste werklocatie, maar word ik ingezet bij verschillende groepen van XONAR: van MKD tot residentie, van crisis- tot traumagroep. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek en kijk ik films en series. Ook doe ik waar mogelijk aan fitness om zowel gezond als ook in vorm te blijven”.

 

Wat zijn jouw werkzaamheden in een notendop?

Als medewerker van de Talentpool vervang ik op de verschillende (leef)groepen collega's die om uiteenlopende redenen gemist worden. Dat kan zowel ziekte, verlof, zwangerschap als ook een nog niet ingevulde vacature zijn. Ik vervang zoveel mogelijk de taken die collega's op de groepen dagelijks uitvoeren: van het aansturen, opvoeden en begeleiden van cliënten (bij huiswerk, sociale interacties/conflicten, praktische vragen, leerdoelen etc.) als ook mogelijk taken in de huishouding (zoals koken, wassen, opruimen, stofzuigen etc.). De leefgroep kan je het best vergelijken met een ‘groot samengesteld gezin’. Het is een mooie uitdaging om dat geheel draaiende te houden en aan te sturen.

 

Herinner jij je nog je eerste werkdag?

Jazeker! Ik ben 1 juli vorig jaar gestart op een groep in Sittard. Een langdurige ziekmelding resulteerde in de vraag of ik de volgende dag en het aankomende weekend extra diensten kon draaien. Voor mij een manier om goed in het werk te komen en te laten zien wat ik in huis heb.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik draai wisselende diensten maar als het even kan, vind ik het fijn om thuis tijdens het ontbijt in te lezen over de betreffende doelgroep waar ik die dag mag werken. Soms is er een ad hoc vraag vanuit één van de groepen binnen XONAR en is er niet veel ruimte om je in te lezen. In dat geval kan ik altijd de overdrachtsrapportage nalezen.

 

Waar krijg je energie van in je werk?

Wanneer ik mijn enthousiasme kan overbrengen op een groep om zo een warme, gezellige en huiselijke sfeer neer te zetten.

 

Hoe zou je de werkcultuur binnen XONAR beschrijven?

Persoonlijk ervaar ik die als prettig. Ik voel echt een ‘match’ met XONAR en ben gedreven om mijn steentje bij te dragen.

 

Welke mogelijkheden biedt XONAR om door te groeien?

Ik zie genoeg opties en trainingen voorbij komen al heb ik zelf geen ambitie (meer) op dat gebied. Ik heb veel plezier in mijn werk en functie als jeugdzorgwerker Talentpool en hoop dat zo in stand te kunnen houden.

 

Wat maakt nou dat je precies hier wilt werken en nergens anders?
Sinds ik voor XONAR werk voel ik een ‘ klik’ die ik in mijn vorige werk, gedurende 19 jaar, nooit zo heb gevoeld. Of het de collega’s of cliënten zijn (of allebei)… Geen idee. Ik voel me binnen XONAR helemaal op mijn plek!

 

De talentpool is een plek waar je in een korte tijd veel kan leren. Een referentie van één van de collega's van Michel:

“Mijn ervaringen zijn dat je in weinig tijd veel collega's leert kennen met ieder hun eigen stijl en opvattingen. Dat vind ik erg inspirerend en leerzaam. Ook leer je veel kinderen/groepen kennen die allemaal weer anders zijn en een andere benadering nodig hebben. Je vergaart daardoor ook nog eens hele boel kennis. Kortom je leert veel in sneltreinvaart en leert ook wat het beste bij je past en wat je wel en niet (aan)kunt!”

Wat verwachten we van elkaar?

Wil jij net als Michel aan de slag als Jeugdzorgwerker voor de talentpool en beschik jij over:

  • HBO-opleiding in de richting van Pedagogiek, Social Work of gelijkaardig?
  • Een flexibele houding en bereidheid om multi-inzetbaar te zijn in onregelmatige diensten (waaronder ook nachten en weekenden)?
  • SKJ-registratie?
  • Passie voor de jeugdhulpverlening?

 

XONAR is op zoek naar een Jeugdzorgwerker. Het aantal uren is te bespreken. Deze functie valt in schaal 8 cao Jeugdzorg. In de talentpool wordt er veel van je flexibiliteit gevraagd (naast onregelmatige diensten wordt er ook flexibiliteit van je gevraagd ten aanzien van ad hoc diensten). Om die reden krijg je een extra compensatie van 10% bovenop je salaris. Dit wordt ook nog aangevuld met ORT, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering waarbij je maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris ontvangt. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.
 

Reageren kan doorlopend.

Acquisitie is niet gewenst.