Jeugdzorgwerker verblijfsgroep MBO4 niveau

 • Sittard, Heerlen en Maastricht, Nederland

Jeugdzorgwerker verblijfsgroep MBO4 niveau

Een dag bij XONAR

Heb jij jeugdzorg DNA en veel werkervaring met jeugd en complexe problematiek op hbo werk- en denkniveau? ? Dan kom je in deze functie helemaal tot je recht en kan je jezelf blijven ontwikkelen als professional.


Voor verblijfsgroepen in de regio Maastricht, Parkstad en Sittard-Geleen zijn wij op zoek naar collega's!


Jij bent...

Dé jeugdzorgwerker die zorg draagt voor een verantwoorde omgeving voor kinderen en jeugdigen, die minder perspectief hebben om naar huis of een gezinsvervangend milieu te gaan. Ze hebben vaak al een lange hulpverleningsgeschiedenis achter de rug. De hulp die jij als professional biedt is gericht op het bevorderen van het welzijn en de zelfredzaamheid, het stimuleren van de ontwikkeling en (bij oudere jeugd) op het leren van vaardigheden om zelfstandig te gaan wonen. 


Ook wanneer er problemen zijn in het psychosociaal functioneren, worden die aangepakt. Er blijft aandacht voor het bevorderen en in stand houden van contacten met ouders, gezinsleden, familie en netwerk. Jij helpt hierbij en bewaakt het overzicht.


Geen dag is hetzelfde en je zal stevig in je schoenen moeten staan om stabiliteit en rust te bewaren. Het werken binnen een verblijfsgroep vraagt iets van jou als hulpverlener maar ook als persoon. Het is niet altijd even makkelijk, maar met jouw ervaring en kennis ga jij die uitdaging niet uit de weg en leer je elke dag meer over het werken binnen de jeugdhulpverlening.


Waar ga je werken?

Binnen XONAR zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor de verblijfsgroep in de regio Maastricht, Parkstad en Sittard-Geleen. Teams bestaan uit zes of zeven personen en samen maak jij het verschil voor de kinderen en jeugdigen op een groep (maximaal acht). 

Binnen je team kan je altijd reflecteren en sparren met je naaste collega's over de verschillende situaties en jezelf blijven ontwikkelen. Ook buiten het team staat er een gedragswetenschapper en coördinator voor je klaar als je wilt sparren over inhoudelijke of persoonlijke zaken. Binnen de residentie wordt er binnen een 24/7-rooster gewerkt, hiervoor wordt je uiteraard extra beloond.


“Werken binnen de residentie voelt alsof je een tweede familie hebt. Je zet je samen als team in voor het perspectief van de jeugdige(n). Dat is waar we het voor doen.” – Medewerker Residentie XONAR.


Jouw uitdaging:

 • Het mede uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen;
 • Samen met het team een aangename leefsituatie creëren;
 • Netwerken met scholen, Bureau Jeugdzorg en andere instanties;
 • Samen met het team overleggen en afstemmen over de dynamiek op de residentie en de (ontwikkeling van de) individuele jeugdige;
 • Mede uitvoering geven aan de pedagogische en methodische aanpak, zowel op de individuele jeugdige als op de groep;
 • Het bijhouden van de administratie en registratie hoort er ook bij (gelukkig hebben we hiervoor ondersteunende systemen).


EVC: wat is dat?

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien jij in het bezit te zijn van een MBO 4 opleiding (in de richting van sociaal werk of pedagogiek) en aantoonbare werkervaring met jeugd en complexe problematiek op hbo werk- en denkniveau. Als je hierover beschikt kan je een EVC-traject doorlopen. Als je dit goed doorlopen hebt, ontvang jij een officieel Ervaringscertificaat waarmee je aantoont dat beschikt over een HBO werk- en denkniveau. XONAR financiert deze EVC-procedure.

Meer weten? Kijk dan op https://evc-centrum-nederland.nl/evc-procedure/hbo-bachelor-social-work-profiel-jeugd/

Wat verwachten we van elkaar?

Heb jij het jeugdzorg DNA en beschik jij over:

 • MBO 4 opleiding in de richting van sociaal werk of pedagogiek?
 • Veel werkervaring met jeugd en complexe problematiek op hbo werk- en denkniveau zodat jij een EVC-traject aan kan gaan? (vereiste)
 • Bereidheid om ook nachten en weekenden te werken waarvoor je extra wordt beloont?


Aarzel dan niet langer en solliciteer!

Werken als jeugdzorgwerker verblijf iets voor jou? De voordelen op een rijtje:

 1. Goed salaris: schaal 7 cao Jeugdzorg;
 2. Een fijn team om mee te bouwen;
 3. Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden;
 4. Budget om samen leuke dingen te doen met je team;
 5. 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 6. Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 7. Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 8. Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.


In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar. Onze intentie is om jouw contract na één jaar om te zetten naar een vast contract. We hebben mogelijkheden in de regio Maastricht, Parkstad en Sittard-Geleen. Het aantal uren is tevens bespreekbaar. Kortom: al jouw wensen kunnen besproken worden, samen komen wij er wel uit!


De vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match gemaakt is, sluiten we hem.

Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.


Denk je nou: solliciteren is mij nog een stap te vroeg? Plan dan vrijblijvend een koffiegesprek met Kitty, onze recruiter!