Manager bedrijfsvoering

 • Maastricht, Nederland

Manager bedrijfsvoering

Een dag bij XONAR

Ben jij die verbinder die ook in hectische tijden de ballen in de lucht houdt?


XONAR is op zoek naar een manager die energie krijgt van het coachen en sturen van medewerker op het gebied van productiviteit, financiële gezondheid en de continuïteit van zorg. Dit vraagt om een manager die zicht houdt op de financiële doelstellingen, maar bovendien de verbinding weet te leggen met de aangestuurde zorgeenheden. Weet jij mensen in hun kracht te zetten, maar ben jij zakelijk ook sterk? Dan past deze functie bij jou!


De uitdaging

Sinds de transitie van de jeugdzorg in 2015 bevindt XONAR zich in een dynamische wereld van marktwerking, transformatie en innovaties van de hulp aan kwetsbare doelgroepen. De jeugdzorg in Nederland heeft het zwaar en dit heeft als gevolg dat XONAR het financieel moeilijk heeft. Een nieuwe organisatiestructuur moet hierin een positieve bijdrage leveren.


In de nieuwe organisatiestructuur zoeken we een manager die de zorgeenheden duaal gaat aansturen. Dit betekent dat je samen met een behandelcoördinator verantwoordelijk bent voor de aansturing en ontwikkeling van zorgeenheden. Op dit moment is er vanuit de zorgeenheden behoefte aan transparantie, duidelijkheid en het opnieuw bouwen aan de ‘kracht van XONAR. Neem jij de zorgeenheden hierin mee en draag je zorg voor de financiële gezondheid van deze eenheden?


Met veel vrijheid en eigen flair, draag jij eraan bij dat er gebouwd wordt aan de zorgeenheden binnen XONAR. Je krijgt energie van het coachen, aansturen en faciliteren van de diverse teams en bent daarbij helder, transparant en accuraat. Wederzijds vertrouwen tussen jou als manager en de teams is het basisbeginsel om opnieuw te bouwen en innoveren om de jeugdzorg tot een hoger kwalitatief niveau te brengen.


De functie

Wij zijn op zoek naar een gedreven collega, die openstaat voor vernieuwing en innovatie. Iemand die kansen signaleert en hiernaar handelt.

Als manager ben je verantwoordelijk voor:

 • Ontwikkeling en bedrijfsmatige aansturing van zorgeenheden;
 • Samen met de afdeling Mens & Ontwikkeling verantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers;
 • Het ontwikkelen & implementeren van operationeel en tactisch beleid;
 • Netwerken binnen en buiten XONAR: jij weet de verbinding te leggen met medewerkers en externe partijen.


Jouw plek binnen XONAR

Binnen XONAR werk je als manager iedere dag in een omgeving waarin jij met de zorgeenheden ervoor zorgt dat de cliënten altijd de beste en meest passende zorg krijgen zodat zij straks weer op eigen kracht verder kunnen. Dit alles doe je binnen de dynamische wereld van de jeugdzorg waarbij transformatie centraal staat. Binnen deze functie ben jij als manager samen met de behandelcoördinator verantwoordelijk voor een duale aansturing van de zorgeenheden. De behandelcoördinator is verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke ontwikkeling van medewerkers. In jouw dagdagelijkse werkzaamheden krijg je ondersteuning van de afdeling Mens & Ontwikkeling. Hiërarchisch ontvang jij leiding van de directeur zorg.

Wat verwachten we van elkaar?

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar iemand die de ziel en de zakelijkheid weet te verbinden. Jij krijgt energie van de verbinding met mensen en om hun te coachen in hun loopbaan. Daarnaast ben je ook zakelijk. Jij weet de balans hierin te houden.

Het is geen harde eis om ervaring in de zorgsector opgedaan te hebben. Wel heb je:

 • Afgeronde relevante HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van bedrijfsvoering
 • Cognitief sterk ontwikkeld en in staat om integraal te denken;
 • Mensgericht en sterke leidinggevende kennis & vaardigheden;
 • Vermogen om de harde en zachte kant met elkaar te combineren in je werkzaamheden.


We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel en opleidingsmogelijkheden. Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:

 • Goed salaris: schaal 11 conform cao Jeugdzorg;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar voor 32-36 uur per week. Onze intentie is om na één jaar jouw contract om te zetten naar een vast contract.


Heb je interesse in deze uitdagende en afwisselende functie? Reageer dan!


De vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match gemaakt is, sluiten we hem.

Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.