Nachtportier Vrouwenopvang

  • Maastricht, Nederland

Nachtportier Vrouwenopvang

Een dag bij XONAR

Aan het woord: Joëlle, nachtportier voor de Vrouwenopvang

Herinner jij je nog je eerste werkdag?
Absoluut! Ik draaide mijn eerste dienst van 16.00 tot 23.30 uur samen met een collega die mij ging inwerken. Door de duidelijke taakomschrijving kon ik dingen eigen maken en leerde ik snel. Wat ik vooral heel opvallend vond was het warme welkom, de mogelijkheden om vanuit XONAR bijscholingen te volgen en de passie van de mensen die werken in de Vrouwenopvang en de rest van XONAR. Al vanaf de eerste dag wist ik dat ik één ding het allerleukste vond: het vriendelijk begroeten van de vrouwen en kinderen die wij opvangen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werk start met een overdracht. Een collega die voor mij de dienst gedraaid heeft, vertelt over bijzonderheden die plaatsgevonden hebben en eventuele noodbedopnames (als er cliënten met spoed opgevangen moeten worden). Daarna check ik de mail en zorg ik voor de urenroosters van collega’s. Gedurende mijn werkuren lopen er cliënten in en uit waarvoor ik handmatig de deur open en sluit. Ik neem de telefoon op en reageer op (kleine) hulpvragen. De variërende diensten die bij deze functie horen, maken dat het werk nooit hetzelfde is (vooral avond-, nacht- en weekenddiensten). Een onderdeel van mijn werk is de screening van onbekende mensen aan de deur. Dit is uitermate belangrijk aangezien de vrouwenopvang een plek is waar veiligheid voorop staat.

 

Wat vind je lastig in je werk?
Dit vind ik een goede vraag. Ik vind het lastig om geen adviezen aan cliënten te geven. Dit is geen onderdeel van mijn functie. Overdag komen er ook andere inhoudelijke telefoontjes binnen en deze vind ik soms lastig om te beantwoorden. Door dit te doen, leer ik wel veel en gaat het mij steeds beter af.

 

Waar krijg je energie van in je werk?
De nieuwe generatie, de kids! Hun puurheid en tegelijkertijd kwetsbaarheid motiveren mij om mijn taken zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Hun veiligheid en die van hun moeders is het allerbelangrijkst.

 

Hoe zou je de werkcultuur binnen XONAR beschrijven?
Wat je merkt is dat binnen XONAR iedereen graag samen- en oplossingsgericht te werk gaat.
Kritiek ontvangen en geven is welkom. Er heerst een gevoel van tevredenheid onder de collega’s.
De beste begeleiding van de vrouwen en kinderen in de opvang staat altijd centraal. Dat maakt me trots!

 

Zorgt XONAR goed voor jou?
In de 10 maanden dat ik werkzaam ben bij XONAR ben ik tevreden. Er zijn leuke uitjes en etentjes en met kerst kreeg ik een mooie cadeaubon t.w.v. €25,00.

 

Welke mogelijkheden biedt XONAR om door te groeien?
XONAR biedt meerdere mogelijkheden aan om door te groeien. Echter is doorgroeien in de functie die ik nu doe niet mogelijk vanwege de aard van de functie.

 

Wat maakt het dat je precies hier wilt werken en nergens anders?
Ik vind deze vraag lastig en persoonlijk maar wil er wel graag op antwoorden. Doordat mijn moeder overleden is, heb ik een tijdje in de ziektewet gezeten. Ik wilde heel graag weer aan de slag en had daarbij twee eisen. Ik wilde als solist werken én ik wilde wat voor mensen betekenen. Naar mijn mening heeft de wereld op dit moment mensen nodig die geen oordelen hebben over anderen en die ten alle tijden begrip tonen. Ik heb een enorme drang om liefde en positiviteit te delen, en dit is de juiste plek daarvoor.

Tot slot heb ik in deze functie tijd om dingen voor mijzelf te doen (gedurende de nacht) en dat is op dit moment ideaal voor mij. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik hier mag werken.

Wat verwachten we van elkaar?

Wil jij net als Joëlle ook werken als nachtportier en beschik jij over:

  • Een VMBO diploma;
  • Kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne;
  • Een flexibele houding t.a.v. het werken van avond-, nacht- en weekenddiensten;
  • Een goede intuïtie wat betreft onveilige situaties en een koel hoofd om juist te handelen op deze momenten.

Bij ons mag je rekenen op ruime ontwikkel/opleidingsmogelijkheden, veel vrijheid en zelfstandigheid. Je salaris wordt bepaald conform de CAO Sociaal Werk schaal 3 (min. €1814,- en max. €2470,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Dit wordt aangevuld met een onregelmatigheidstoeslag. Daarnaast heb je recht op een Individueel Keuze- en loopbaanbudget. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en/of fietsplan. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar waarbij de voorkeur uitgaat naar 20-24 uur. Bij goed functioneren wordt dit contract na één jaar omgezet naar een vast contract.

 

Reageren kan tot 23 februari. De gesprekken vinden plaats op donderdag 27 februari in de middag.