Systeemtherapeut

 • Limburg, Nederland

Systeemtherapeut

Een dag bij XONAR

Jouw (toekomstige) collega's wachten op je! Met jou als systeemtherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen: investeren in een gelukkige jeugd van kinderen, jongeren en hun gezinnen.


Context

Als systeemtherapeut ben jij actief binnen verschillende expertisegebieden (bijvoorbeeld: ambulant, verblijf of pleegzorg). Je levert een bijdrage aan multidisciplinaire diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van onze kinderen en jongeren en hun gezinssysteem. Je behandelt met name systemen met complexe, meervoudige en uiteenlopende (psychische) problematiek, waarbij je oog hebt voor de onderlinge interactiepatronen van de cliënt en zijn/haar omgeving.

Jouw rol, jouw uitdaging

Jij bent er voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar en hun omgeving. Dit doe je binnen de verschillende expertisegebieden van XONAR. Jouw uitdaging is het op gang brengen en consolideren van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin en een verbetering stimuleren op de onderlinge interactiepatronen. In- en extern weet je daarbij op een goede manier samen te werken en te communiceren met verschillende betrokkenen waaronder cliënten en organisaties.


Jouw rol als systeemtherapeut wordt vormgegeven door:

 • Jouw rol in de gezinsdiagnostiek en de behandeling (systeemtherapie en complexe ouderbegeleiding) van kinderen/jongeren en hun gezinnen;
 • Het opstellen van het behandelplan en voor het uitvoeren en coördineren van de behandeling van kinderen en jongeren en hun gezin;
 • Jouw rol als inspirator/coach in  (multidisciplinaire) overleggen wat betreft systeemtheoretisch denken en werken.


Jouw team

Je komt terecht in een enthousiast team met deskundige collega's, waar jij zelfstandig werkt en inhoudelijk overlegt met de gedragswetenschapper van de betreffende expertisevorm. In jouw vakgebied ben je een inspirator en coach voor andere collega's. 

Wat verwachten we van elkaar?

We zoeken iemand die:

 • Beschikt over een post master opleiding systeemtherapie (psycholoog met systeemtherapie of HBO aangevuld met post HBO met de door het NVRG erkende opleiding systeemtherapie);
 • Aangesloten is bij de beroepsvereniging NVRG of lid is in de opleiding of de bereidheid daartoe;
 • Beschikt over een SKJ-registratie.


We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel en opleidingsmogelijkheden. Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:

 1. Goed salaris: schaal 11 conform cao Jeugdzorg;
 2. Budget voor teamactiviteiten;
 3. 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 4. Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 5. Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 6. Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

Het aantal uren is te bespreken naargelang jouw behoefte . Onze intentie is om na één jaar jouw contract om te zetten naar een vast contract. 


Heb je interesse in deze uitdagende en afwisselende functie of wil je vrijblijvend een gesprek aangaan?

Reageer dan op deze vacature!


Voor vragen kan je terecht bij onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.