Overslaan naar content

Gedragswetenschapper autisme

Op locatie
 • Maastricht, Limburg, Nederland

Functieomschrijving

Ben jij gepassioneerd door autisme en jeugdzorg? Lees dan verder!

De uitdaging:

In onze zorgeenheid Autisme bieden we kansen voor enthousiaste professionals. Of je nu affiniteit hebt met dagbehandeling of ambulante hulpverlening, we zijn op zoek naar een toegewijde collega om onze groep van ongeveer 20 hulpverleners te versterken. Kom jouw expertise inzetten op een plek waar jouw kennis en ervaring samenkomen met de behoeften van onze diverse teams.  Samen met de behandelcoördinator en gedragswetenschappers maak je een aanzienlijk verschil voor kinderen, gezinnen en collega's. 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 1. Deskundige bijdrage aan het opstellen en bijwerken van hulpverleningsplannen, evaluaties en eindverslagen. Je bewaakt en coördineert het hulpverleningsproces, grijpt in wanneer nodig en zorgt voor de juiste toepassing van middelen en methodieken op basis van cliëntbehoeften.
 2. Adviseren van hulpverleners op gebieden zoals methodieken, juridische aspecten, kwaliteit en scholing, zowel op verzoek als proactief.
 3. Onderhouden van communicatie met de manager bedrijfsvoering, behandelcoördinator en andere gedragswetenschappers. Samen streven jullie naar groei, ontwikkeling en professionalisering van zowel cliënten als het team.
 4. Voortdurende persoonlijke ontwikkeling via vakliteratuur, scholing, intervisie en supervisie. Je deelt je inzichten met collega's bij XONAR tijdens jaarlijkse referaten/lezingen en hebt een uitgebreid professioneel netwerk met kennis van de sociale kaart.


Als Gedragswetenschapper ben je verantwoordelijk voor het zorginhoudelijke proces van intake tot afsluiting van het hulpverleningstraject in jouw zorgeenheid. Je werkt samen met jeugdhulpprofessionals (HBO-geschoold) en de behandelcoördinator. Terwijl jij zorginhoudelijk advies geeft, zorgt de manager bedrijfsvoering voor de organisatorische aansturing. De behandelcoördinator is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, opleidingen en het (door)ontwikkelen van de zorgeenheid. 


Deze functie biedt afwisseling. Je ondersteunt bij intervisie-, casuïstiek- en werkbesprekingen. Hier bespreek je inhoudelijke uitdagingen van je caseload en bied je advies op basis van je expertise. Als autisme-expert met een passie voor ontwikkeling en vernieuwing, bieden wij volledige ondersteuning. Ook is er een mogelijkheid, indien jouw voorkeur daar naar uit gaat, om intervisiebijeenkomsten te leiden en trainingen over relevante onderwerpen binnen het autismecluster te geven.

Vereisten

Je collega's omschrijven jou als een inspirerende motivator met een positieve instelling en doeltreffende coaching. Je hebt een WO-opleiding in orthopedagogiek, psychologie of een vergelijkbare richting afgerond, inclusief basisaantekening psychodiagnostiek. Daarnaast beschik je over ervaring met specifieke behandelmethoden en het werken met gezinnen met kinderen met ASS (pré). 


De voordelen van werken bij XONAR!

 1. Een aantrekkelijk salaris conform schaal 11 cao Jeugdzorg;
 2. Budget voor teamactiviteiten;
 3. 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een solide pensioenregeling;
 4. Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 5. Een uitgebreid aanbod voor bedrijfsfitness en deelname aan ons fietsplan;
 6. Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden;
 7. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.


We zijn op zoek naar een collega voor minimaal 16 uur en maximaal 36 uur (aantal uren worden afgestemd op jouw behoeften).

Heb je interesse in deze uitdagende en gevarieerde functie of wil je vrijblijvend een gesprek aangaan? Reageer dan op deze vacature vóór 9 maart!

Voor vragen, neem contact op met Kitty op nummer 0612580821.

of