Overslaan naar content

Gedragswetenschapper CLAS/intensief specialistische behandelgroep Trauma

Op locatie
 • Limburg, Limburg, Nederland

Functieomschrijving

Wil jij een rol spelen in het herstel van jongeren die te maken hebben gehad met traumatische ervaringen? XONAR zoekt een gedragswetenschapper voor CLAS/intensief specialistische behandelgroep Trauma.


Jouw uitdaging

In de context van CLAS bieden we behandeling voor jeugdigen (0-18 jaar) en gezinnen na seksueel grensoverschrijdende ervaringen. Samen met hulpverleners zet je in op een duurzaam herstel en verbinding. Onze aanpak richt zich niet alleen op het individu, maar ook op het hele systeem rondom de jeugdige, inclusief gezins- en familierelaties, en de pleger.


Daarnaast ben je betrokken bij intensieve specialistische behandelgroepen, waar we behandeling bieden aan kinderen en jongeren met complexe trauma-gerelateerde klachten. Deze kinderen verblijven 24 uur per dag in onze faciliteit. Ons uitgangspunt is om de jeugdige zo kort mogelijk op te nemen en na een periode van specialistische behandeling met intensieve ambulante ondersteuning weer thuis te plaatsen of een stabiele gezinsvervangende plek te bieden. Jij speelt een belangrijke rol in dit proces door het gezin te begeleiden en ondersteunen.


Ook krijg jij de kans om een sleutelrol te spelen in het Centrum Seksueel Geweld Limburg, waar XONAR een samenwerkingspartner is met GGD, MUMC, politie en SHN (slachtofferhulp Nederland).


Tot slot zal je een actieve rol spelen in de ontwikkelagenda 'Gesloten en intensief klinische jeugdhulp Zuid-Limburg (GIK-J)', een samenwerkingsverband tussen XONAR, Via Jeugd, Mondriaan en Koraal. Samen streven we ernaar het aantal jeugdigen in gesloten en intensief klinische jeugdhulp te verminderen en de gemiddelde opnameduur te verkorten.


Taken en verantwoordelijkheden

 • Adviseren en ondersteunen van leidinggevenden, uitvoerend medewerkers en ouders/verzorgers met betrekking tot de behandeling;
 • Plegen van interventies wanneer hulpverleningsprocessen dreigen te stagneren;
 • Bijdragen aan de deskundigheid van interne medewerkers door het bespreken van casuïstiek en het geven van vakinhoudelijke ondersteuning, specifiek gericht op trauma-gerelateerde deskundigheid en seksueel overschrijdend gedrag;
 • Cruciale rol spelen in beleidsontwikkeling, methodiekontwikkeling, innovatie en evaluatie binnen het trauma-gerelateerde domein;
 • Signaleren van hiaten in het hulpverleningsaanbod en komen met verbetervoorstellen.


Jouw team

Jij wordt onderdeel van een hecht team van collega-gedragswetenschappers, waarbij je kunt sparren en samenwerken in complexe casussen. Bij XONAR krijg je de vrijheid om je werk uit te voeren en investeren we in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vereisten

Heb jij een afgeronde WO-opleiding op Post-Master niveau, een BIG registratie, ervaring met CLAS en trauma-gerelateerde problematieken, en bij voorkeur een VEN-registratie EMDR of de bereidheid om deze te behalen? Dan zoeken wij jou!


De voordelen van werken bij XONAR!

 • Een aantrekkelijk salaris;
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een solide pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Een uitgebreid aanbod voor bedrijfsfitness en deelname aan ons fietsplan;
 • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden;
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.


We zijn op zoek naar een collega voor 24 uur (contracturen zijn bespreekbaar).

Heb je interesse in deze uitdagende functie of wil je vrijblijvend een gesprek aangaan? Reageer dan op deze vacature. Er is geen sluitingdatum.

Voor vragen, neem contact op met Kitty op nummer 0612580821.

of